Publicaties e.d.

2021

Publicatie van het verhaal Zwemlessen door De Optimist.

Tijdens Poetry at Sea 2021 waren Acceptance Pending en Het binnen in het binnen door buiten beslagen op de website van het festival te beluisteren, met een soundscape van Lorenzo Khoe. 

De audioversie van Een laatste redevoering of Een tango met Theuth in Plotscast aflevering 26.

Tijdens De Gedichtweek 2021 verschenen samenwerkingen met Lorenzo Khoe op Oogteluister.nl.

2020

Publicatie van de gedichten Nachtvissen, Achter mijn masker de nacht en Verse vangst in het nummer Tot de maan en nooit meer terug van Tijdschrift Ei, met een illustratie van Zela Odessa Palmer.

Top 30 tijdens de Internationale Verhalenwedstrijd van het ILFU met de korte poëziefilm Uw gemiste stop (een samenwerking met Lorenzo Khoe). Tijdens ILFU 2020 was de film te zien op de site van het festival. 

Publicatie van het gedicht ‘Niet voor de val maar het donker’ in Ooteoote.

Publicatie van het gedicht ‘Huwelijksreis van schaduwen’ in De Optimist, met een illustratie van Stefaan van Hyfte.

Publicatie van het gedicht ‘Veinzen veinzen’ in Een geluk als nieuwe wijn geschonken (een uitgave van het Poëziecentrum in samenwerking met de Poëzieclub), met daarin de 100 beste gedichten uit De Gedichtenwedstrijd 2019.  Uit het juryrapport: “Compact, simpel en strak gedicht, consequent uitgewerkt. De titel is erg goed gekozen en voegt echt iets toe aan het gedicht zelf. De vragende vorm in de eerste strofe werkt erg goed, je voelt je als lezer aangesproken en daardoor word je het gedicht ingetrokken. De beelden zijn herkenbaar zonder clichématig te worden en het klankrijm (ons, koppel, komst etc.) is subtiel en vraagt daardoor nergens te veel aandacht.”

Publicatie van de roman Autobiografie van een fictie bij Uitgeverij ASPEKT.

2019

2de plaats in de 11de editie van de Schrijverspodiumprijs met de gedichten ‘Zelf-portret in een platgeslagen spiegel’, ‘Een laatste redevoering of Een tango met Theuth’ en ‘Het feest van Saturnus of De kater van Horatii’. Uit het juryrapport: “Tonnie Meewis, die de vorige editie al de derde prijs won, sleept dit keer een tweede prijs in de wacht met het indrukwekkende Zelf-portret in een platgeslagen spiegel, het filosofische Een laatste redevoering of Een tango met Theuth en Het feest van Saturnus of De kater van Horatii. Zijn eruditie is bijna intimiderend, maar door de inhoudelijke originaliteit is de verleiding om de verschillende historische verwijzingen in zijn gedichten eens na te gaan onweerstaanbaar.”

Publicatie van het verhaal ‘Wegschraapsels’ in de bundel SweekStars 2018, Sweek publishing.

Publicatie van het gedicht ‘We schrijven onze twijfels in het zand’ in de bundel van De Elly Blom Poëziewedstrijd 2019, Stichting Cultuurcafé D’n Dwingel.

2018

Publicatie van het gedicht ‘De Kaasclub’ in Meander.

Eervolle vermelding voor het verhaal ‘Wegschraapsels’ in de schrijfwedstrijd SweekStars 2018.

3de plaats in de 10de editie van de Schrijverspodiumprijs met de gedichten ‘De zon achterna’, ‘De Kaasclub’ en ‘Eigen vermogen’. Uit het juryrapport: “De derde prijs in het redactionele gedeelte (€[…]) gaat naar Tonnie Meewis voor de gedichten De zon achternaDe Kaasclub en Eigen vermogen. Ook hier valt weer te genieten van een hoge mate van originaliteit. Vooral de eerste twee genoemde gedichten getuigen van het kunnen van Tonnie Meewis: intrigerend hermetisch, filosofisch, ambitieus en met een fascinerende verbeelding.”

2017

Publicatie van het gedicht ‘Grenzen aan een zandkorrel’ in Meander.

2e plaats in de schrijfwedstrijd Saint Amour. Uit het juryrapport: “Intrigerend en mooi gevoel voor taal. De jury vindt het aan de korte kant, maar geeft toe dat dat ook de kracht is van dit gedicht. In een paar regels wordt er een heel verhaal gesuggereerd. Het zet aan het denken.”

2016

Eervolle vermelding in de 6de editie van de Schrijverspodiumprijs voor het gedicht ‘Grenzen aan een zandkorrel’.

2007

Publicatie van het verhaal ‘De tandenborstel’ in literair tijdschrift Lava (jrg. 13, nr. 1).

2005

Publicatie van het gedicht ‘Messias van 6’ in Mijn Geschiedenis, Uitgeverij Kontrast.

Publicatie van het gedicht ‘Mee naar huis’ in de bundel Verder geen vragen van Poëziefestival DICHTERbij de Zaan.

2004

Publicatie van het gedicht ‘Vallend van jouw lijn’ in de bundel Verbeelding van Poëziefestival DICHTERbij de Zaan.